Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια έκκληση του συνάδελφου Φυσικού, Θρασύβουλου Μαχαίρα και αφορά τα θέματα της Φυσικής φέτος


Προωθείστε το

Στις δύο διευθύνσεις στο τέλος αυτού του κειμένου, θα βρείτε την επιστολή παραίτησής μου από βαθμολογητής των θεμάτων πανελλαδικών εξετάσεων στη Φυσική Κατεύθυνσης Γ΄ τάξης των Ημερησίων Λυκείων, καθώς και δύο από τα λάθη που υπάρχουν στις λύσεις τους.

Σας παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα αυτό σε όλους τους δικούς σας φίλους, με την παρά-κληση και αυτοί να το προωθήσουν στους δικούς τους κ.ο.κ. ώστε το θέμα να γίνει γνωστό σε όσο περισσότερο κόσμο, όσο πιο γρήγορα, πριν τελειώσει η διόρθωση των γραπτών.
Ο λόγος είναι πολύ σοβαρός:

Βάσει των οδηγιών της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και με τις ευλογίες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, μαθητές παίρνουν 5 μόρια με ένα απλό τσεκάρισμα στη λάθος απάντηση, ενώ κάποιοι άλλοι μαθητές χάνουν αυτά τα 5 μόρια όταν τσεκάρουν το πραγματικά σωστό.

Απώλεια 5 μορίων μπορεί να αποκλείσει το μαθητή από τις σχολές προτίμησής του, ειδικά αν αυτές είναι υψηλόβαθμες.
Η ελπίδα μου είναι να φτάσει το μήνυμα αυτό στα μάτια μαθητών-μαθητριών που γράψανε το σωστό, αλλά θα τους το χρεώσουν σα λάθος και θα χάσουν μόρια.
Θέλω αυτοί οι μαθητές να καταλάβουν ότι ενώ έχουν απαντήσει σωστά χάνουν μόρια και να αντιδράσουν. Εγώ δεν έχω άλλο τρόπο αντίδρασης από την παραίτησή μου και την κα-ταγγελία που έκανα για το θέμα στην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Δε ξέρω πως θα αντιδράσουν αυτοί οι μαθητές και με ποιο μηχανισμό. Ίσως, λέω ίσως για-τί δε ξέρω από νομικίστικα, προκαλώντας οι ίδιοι ή οι γονείς τους την επέμβαση κάποιου εισαγγελέα, ο οποίος θα σταματήσει τη βαθμολόγηση και θα αποδώσει το δίκαιο αυτών των μαθητών.
Πιθανώς το μήνυμα αυτό να φτάσει και σε μαθητές που πήραν μόρια απαντώντας μεν λαν-θασμένα, αλλά σε συμφωνία με τις λανθασμένες οδηγίες της Κ.Ε.Ε.
Αυτοί οι μαθητές δε θα χάσουν τα μόριά τους γιατί τα λάθη τους συμφωνούν με τα λάθη της Κ.Ε.Ε.
Αυτά τα παιδιά όμως ας δείξουν μια άλλη ποιότητα και ας προωθήσουν το μήνυμα, έστω και αν η απόδοση του δικαίου θα ξαναβάλει στον συναγωνισμό και εκείνα τα παιδιά που τώρα αδικούνται.
Και δεν είναι μόνο αυτό, όπως θα δείτε και από το κείμενο με τα λάθη που σας στέλνω.
Οι μαθητές που διαβάζοντας το κείμενο μου διαπιστώσουν ότι αδικούνται κατά τη βαθμο-λόγηση, ας αντιδράσουν με όποιο τρόπο κρίνουν.
Εγώ με απόλυτη επίγνωση των λόγων μου το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι όντως αδικούνται και ότι είμαι στη διάθεσή τους για κάθε νομική διεκδίκηση.
Στείλτε το σε όσους πιο πολλούς, όσο πιο γρήγορα.

https://sites.google.com/site/thrasivoulosmaheras/keimena-physikes/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF.pdf?attredirects=0&d=1


https://sites.google.com/site/thrasivoulosmaheras/keimena-physikes/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%82%CF%84%CE%BF48%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C.pdf?attredirects=0&d=1

Θρασύβουλος Μαχαίρας
Φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου